Boeken:

‘Bewustzijn schept vrede’. De boeken van Christina von Dreien vind ik zeer inspirerend, hoe ver kun je open staan voor bewustzijnsverruiming? Zelfs als je niet in alles mee kan gaan, geeft het een heel nieuw perspectief op de realiteit zoals je die tot nu toe ervaren hebt. Het heeft een geruststellend, herkenbaar en avontuurlijk effect op mij.

‘Soulfulness, bewust leven vanuit je ziel’ van Brian Draper. Vanuit een Christelijke kijk verdiept en verruimt Brian het begrip Mindfulness. In eerste instantie voelde ik wat weerstand; waarom weer iets nieuws toevoegen aan iets wat al effectief blijkt? Maar het boek geeft een mooie, simpele kijk op iets wat zo vanzelfsprekend is voor sommige mensen en zo’n uitdaging voor anderen; leven vanuit de ziel. Ik heb het boek als troostend en herkenbaar ervaren.

‘Boek van de levensmissie, een weg naar vervulling’ van Willem Glaudemans. Willem maakt prachtig gebruik van heldere metaforen die helpend zijn in het vinden van je weg en het herkennen van het pad van je ziel. Het boek heeft mij geholpen om verschillende aspecten van mijn leven in elkaar te passen.

‘De alchemist’ van Paulo Coelho’. Een klassieker, ook hier prachtig verhalend over wat nu echt belangrijk is in het leven en de zoektocht daarnaar. Dit boek kwam al op mijn pad toen ik begin 20 was en smaakte naar meer. Het herinnerde mij aan de tekenen van de wereld die we allemaal herkennen, maar die we zo vaak afdoen als toeval.

‘De Keuze’ van Edith Eva Eger. Bestseller en niet voor niets. Eva laat ons zien dat we allemaal een keuze hebben, hoe bar de omstandigheden ook zijn. Ook mooi hoe ze eerlijk verteld over het trauma dat nog steeds aanwezig is in haar leven en hoe ze hier op een open manier, niet oordelend mee omgaat. Ik herken mezelf in haar proces, wat mij het inzicht gaf dat de omstandigheden kunnen verschillen, maar de processen hetzelfde zijn.