Burn-out hulp

Als je zoekt naar burn-outhulp omdat je klachten ervaart, hier eerst een paar cijfers. Uit onderzoek bleek vorig jaar al dat 77% van de mensen regelmatig lichamelijke klachten ervaart door stress, 1 op de 7 werknemers  burn-out klachten heeft en 38%  hoge taakeisen en werkdruk ervaart. Daarbij gaf 29% (dat is bijna 1 op de 3 medewerkers!) aan zeer vermoeid te zijn (bron: Trimbos instituut & TNO 2019). De tijd waarin we nu leven, met de extra stress die COVID-19 en thuiswerken met zich meebrengt geeft nog hogere aantallen. Burn-out is tegenwoordig niet meer iets voor de meer kwetsbare mensen in de samenleving, het is een fenomeen geworden dat in alle lagen van de bevolking voorkomt.

Ruim 1,3 miljoen mensen hebben nu last van chronische stress en burn-outklachten, we zijn deze klachten bijna als een nieuwe norm zijn gaan zien. Heel veel mensen hebben last van gespannen schouders en nek, piekergedachten die moeilijk te stoppen zijn of extreme vermoeidheid. Ook concentratieverlies, lichte angstklachten en somberheidsklachten komen vaak voor. Daarnaast speelt gebrek aan zingeving  een steeds grotere rol, waar doen we het eigenlijk allemaal voor, wat willen we nou eigenlijk bereiken? Wat vinden we nu echt belangrijk, hoe kunnen we daar meer aandacht aan besteden en hoe kom je het snelste van je klachten af? Kortom, waar vind je burn-out hulp?

Bewezen effectief

Een Mindfulness training helpt om anders om te gaan met klachten en met negatieve gedachten. Je leert op welke manieren je beter voor jezelf kunt zorgen, een heel praktische manier van zelfontwikkeling. In plaats van in bepaalde patronen vast te blijven zitten waardoor je niet verder komt, leer je hoe je meer zicht krijgt op je eigen systeem, hoe het bij jou werkt en hoe je dat kunt veranderen.  Je kunt je beter concentreren en focus vasthouden zodat je weet waar je moet beginnen om weer te gaan herstellen van burn-outklachten.

Het gevolg is dat je meer overzicht hebt en dat helder wordt wat je vervolgstappen zijn. Heel oplossingsgericht en pragmatisch. De meerwaarde van deze Mindfulness training is de persoonlijke coaching die maakt dat je in redelijk korte tijd een persoonlijk plan op maat hebt waarmee je zelf verder kunt. Uiteraard is er een mogelijkheid tot een vervolgtraject mocht er nog behoefte aan zijn om verder te verdieping in te gaan. Vaak gaat dit over bepaalde thema’s die al langer spelen zoals assertiviteit en leren loslaten. Het blijkt dat een paar gesprekken vaak al voldoende te zijn om hier grote stappen in te kunnen maken.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.