Compassie Training (8 weken)
(Vervolg en verdieping van 8 weekse Mindfulness Training)

Locatie: Yogastudio Down to Earth(bij Eskes, naast de DA)

Wanneer: 8x woensdag ochtend 9:30 – 12:00
8, 15, 22, 29 januari en 5, 12, 19 en 26 februari 2020

Investering: Groep €495,- Individueel €695,-  info en aanmelden via www.forien.nl

Compassie Training

Doe mee met de 8-weekse Compassie training (MBCL, Mindfulness Based Compassionate Living); het vervolg van Mindfulness.

Veel mensen worstelen met zaken als weinig eigenwaarde, schuld- en schaamtegevoelens, angst en somberheid. Mild en vriendelijk zijn voor jezelf en anderen is daarbij vaak een uitdaging. Juist voor mensen die het wel ‘snappen’ maar niet goed kunnen ‘voelen’ is deze training het overwegen waard. Het gaat over acceptatie en ons verbonden voelen met onszelf en anderen en om meer warmte en geborgenheid kunnen ervaren. De oefeningen in compassietraining nodigen uit om het zelfonderzoek uit te breiden en de eigen ervaringen daarbij als uitgangspunt te nemen.

Van begrijpen naar voelen

De 8 weken durende compassietraining, officieel MBCT (Mindfulness Based Compassionate Living) is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op het belang van (zelf)compassie. Het bouwt voort op het werk van onder andere Kristin Neff, Tara Brach, Christopher Germer en Paul Gilbert. De training is een vervolg en verdieping van de 8 weekse Mindfulness training en is dan ook bedoeld voor de mensen die al ervaring hebben met mindfulness. De training is 8 keer 2,5 uur en vraagt van deelnemers drie kwartier tot een uur oefentijd per dag. Daarnaast wordt er een stiltedag ingepland om de oefeningen te verdiepen.

In compassietraining wordt mindfulness verder beoefend, daarnaast wordt inzicht in de drie emotieregulatiesystemen gegeven. Deze systemen kunnen door innerlijke en uiterlijke invloeden uit balans raken en compassiebeoefening kan deze balans helpen herstellen. Deelnemers zijn vrij in wat ze met elkaar willen delen en hoeven elkaars problemen niet op te lossen. Het kan wel ondersteunend zijn om ervaringen uit te wisselen en op die manier ook mindfulness en compassie in de praktijk te brengen.

Wanneer start de 8 weekse Compassie Training?

Woensdagochtend 8 januari 9:30 – 12:00 2020. Zie bovenaan.

Waar is het?

Locatie: Yogastudio Down to Earth(bij Eskes, naast de DA)

Investering

Deelname aan de 8-weekse Compassie training is een investering in jezelf. Het helpt je om van je hoofd naar je hart te gaan, te genieten van wat zich in het hier en nu aandient en helpt je om in balans te komen of te blijven.

  • Compassie 8 weken training € 495 in een groep van max. 10 deelnemers.
  • Compassie 8 weken training € 695 individueel traject, data in overleg.

Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Wil je graag meedoen maar gaat het niet vanwege je financiële situatie? Neem dan even contact met me op.

Meer rust, inzicht en bewustwording?

De reis van duizend mijl
moet met een enkele stap beginnen

– Lao Tse –

Door de mindfulness training van Forien lukt het mij om in stressvolle situaties op mijn werk anders te reageren. In plaats van reactief te zijn lukt het mij om eerst naar de situatie te kijken en neem ik de tijd om het te laten bezinken. Hierdoor ervaar ik minder stress en kan ik achteraf met meer overzicht reageren.

Harry de VriesManager in de zorg