Stress

Stress is iets van alle tijden. Lang geleden was het handig om stress te ervaren omdat dit de kans om te overleven groter maakte als er een tijger voor je neus stond. Door de adrenaline kon je maken dat je wegkwam. Tegenwoordig is de kans op een spontane ontmoeting met een tijger een stuk kleiner, maar ervaren mensen meer stress dan ooit. De hoeveelheid prikkels is in de afgelopen 10 jaar vervijfvoudigd, je kunt er niet meer omheen met als gevolg dat mensen staan altijd ‘aan’ staan. Chronische stress is het gevolg, dit voelt alsof er continue tijgers om je heen staan die je aan willen vallen; het lichaam geeft dezelfde reactie, vechten, vluchten of verstijven.

Dit maakt dat je in het dagelijks leven klachten ervaart die we bijna als een nieuwe norm zijn gaan zien. Heel veel mensen hebben last van gespannen schouders en nek, piekergedachten die moeilijk te stoppen zijn of extreme vermoeidheid. Ook concentratieverlies, lichte angstklachten en somberheidsklachten komen vaak voor. Daarnaast speelt gebrek aan zingeving ook een steeds grotere rol, waar doen we het eigenlijk allemaal voor, om wat te bereiken? Op dit punt komt zelfontwikkeling om de hoek kijken, een manier vinden om zelf weer de regie te pakken over je eigen leven.

Oorzaak aanpakken

Een Mindfulness training leert je de oorzaak kennen en omgaan met deze klachten. Door simpele oefeningen en geleide meditaties krijg je snel zicht op de onderliggende patronen, waardoor deze klachten naar boven komen. De meerwaarde van de Mindfulness training die ik aanbied zit in het feit dat het wordt gecombineerd met persoonlijke coaching. Je zou het kunnen zien als een soort stress therapie. Je leert waar klachten vandaan komen, krijgt inzicht in jezelf en hoe je ermee omgaat en vervolgens werk je als vanzelf aan effectievere patronen om zo de klachten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.  De oefeningen worden toegepast op voorbeelden uit jouw dagelijkse praktijk. Dit geeft een stevige basis om op verder te bouwen.

Het resultaat is meer rust, meer zelfvertrouwen en meer focus en concentratie. Je weet wat de volgende stappen zijn die je kunt zetten om je energieker te voelen en je weet ook hoe je dat kan doen. Je klachten verminderen of verdwijnen zelfs helemaal en je voelt je fitter en vitaler. Een praktische training, gebaseerd op voorbeelden uit jouw eigen dagelijkse praktijk. Het is belangrijk dat je ook na de 8 weekse training hier mee verder kunt, dus je gaat naar huis met een op maat gemaakt programma.

Meld je nu aan voor een GRATIS coachingsgesprek.