Stress

Je kent vast wel zo’n stress situatie op je werk, of dat nu op kantoor, ambulant, thuis, of ergens anders is. Je hebt een planning voor de dag en daar ben je mee begonnen. En voor dat je het weet komen er dingen tussendoor, spoedjes, zaken die waren blijven liggen, andere ‘dringende’ dingen. Of  een collega die even tussendoor iets aan je vraagt.

Je wilt ook de beroerdste niet zijn dus je zegt ja of je pakt de klus aan die nu urgent lijkt te zijn. Dan gaat de dag gaat voorbij en tussendoor komen er nog een aantal dingen op je pad die je er ‘even’ bij doet. Daarna heb je aan het einde van de dag een onbevredigd gevoel. Dit komt omdat je je niet aan je eigen planning hebt gehouden. Daarom zijn bepaalde dingen  nu doorgeschoven naar morgen. Je voelt wat spanning in je schouders en je adem zit erg hoog. Niet bepaald een voldaan gevoel na deze werkdag.

En nu?

Je gaat naar huis en doet daar de dingen die je moet doen, boodschappen, eten koken, een was in de machine. Je ploft op de bank en zet netflix aan. Of nee vooruit, je pakt je boek erbij. En wat te drinken, dat heb je wel verdiend na zo’n dag. Voor nu lijkt de korte termijn stress opgelost. Maar wat als veel of bijna al je werkdagen er zo uit zien? Dan wordt het tijd voor een structurele oplossing. Time-management kan een deel van de oplossing zijn. Of  een assertiviteitstraining en ook Mindfulness. Want als je aandacht geeft aan zaken die je wil veranderen, kan je dat zomaar een beter gevoel geven over je werk als geheel.

Zelfontwikkeling maakt dat je met een open, onderzoekende en nieuwsgierige blik gaat kijken. Hoe je zaken tot nu toe aan pakt en wat er nog meer voor mogelijkheden zijn. Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg. Dus als je je aanpak verandert, verandert het resultaat mee. In dit geval zul je zelf beter over je tijd kunnen beschikken. Jij bent degene bent die de keuzes maakt. En dat maakt dat je je eigen planning beter vast kunt houden. En dat zorgt aan het eind van de dag een beter gevoel.

Meld je nu aan voor een GRATIS coachingsgesprek!