mobiele natuur mindfulness forien

Mindful, smindful!! Soms ben je gewoon niet zo mindful en wil je gewoon door!
Dat heb ik ook wel eens.. of eigenlijk regelmatig 😉

Maar om te voorkomen dat je met kramp op je borst achter de laptop zit, of dat je hoofd volloopt en je het overzicht op wat je aan het doen bent kwijtraakt, hier drie tips:

  1. Drink een glas water en doe dat bewust. Water drinken is sowieso goed voor je, dus bij het eerste teken van lichte stress (zie hierboven) sta op, loop langzaam naar de kast en pak een glas. Loop naar de kraan, hou het glas eronder en zet de kraan aan. Doe de kraan weer uit net voordat het glas overstroomt en breng het glas naar je mond. Neem de eerste slok. Wat is de temperatuur van het water? Hoe voelt het water aan in je mond? Slik dan de eerste slok door en ga zo verder, blijf gefocust op het drinken zelf. Als je glas leeg is zet je het op het aanrecht. En voel nu even hoe het met je gaat. Waar is je adem, hoog of laag in je lijf en adem dan drie keer diep in en uit. En kies dan op welke manier je verder gaat met wat je aan het doen was.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………..
  2. Ga achterover zitten en voel jezelf fysiek zitten op de stoel. Voel je zitvlak die de stoel raakt, je voeten op de grond, de houding waarin je zit. Als je je bewust bent van je lijf, check dan eens waar je eventueel spanning voelt. Je hoeft dit niet direct te veranderen, neem het gewoon waar. Dit is wat je nu voelt. Richt dan je aandacht op je adem en adem 4 tellen in en dan 7 tellen uit. Herhaal dit een aantal keer, tot dat je voelt dat het genoeg is. Richt je aandacht nu weer op je hele lijf, zoals je hier, nu op deze stoel zit, hoe zit je erbij? Hoe voel je je nu? En wat is nu wijsheid? Heb je behoefte aan een pauze, een rondje wandelen of ga je door omdat je het af wil maken? Elke keuze is goed, zolang je maar een bewuste afweging maakt.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………..
  3. Ga even naar het toilet. Een kleine plaspauze geeft je tijd en ruimte om te voelen hoe het met je is en hoe je na deze tussenstop het beste verder kan gaan. Mits je het met aandacht doet en niet met je hoofd bij de taak die je aan het doen was blijft..

Natuurlijk had je dit zelf ook kunnen bedenken en sterker nog, dit doe je waarschijnlijk al. Maar het verschil zit hem in de aandacht en de kwaliteit van je bewustzijn waarmee je dingen doet. Ik ben benieuwd naar je ervaring, plaats gerust hieronder een reactie!

Hartelijke groeten,

Forien