Mindfulness Training Utrecht, Harmelen en Compassie Training

Doe mee met de 8-weekse mindfulness training (MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction) in Harmelen.

Veel mensen leven van to do lijstjes en rennen van de ene naar de andere activiteit. Een trein die maar doordendert zonder dat je ergens echt even op adem kunt komen. Herkenbaar? Je bent niet de enige, kijk maar om je heen. Met Mindfulness leer je weer even op de rem te trappen en het leven in een andere versnelling te zetten. Je kunt weer echt aandacht geven aan de mensen en dingen om je heen die voor jou belangrijk zijn. Zonder continue te worden afgeleid door de waan van de dag. Gun jezelf die tijd!

Ook als je om wat voor reden dan ook even tot stilstand bent gekomen en je weet even niet hoe nu verder. Mindfulness kan helpen om dingen weer op een rijtje te krijgen voor jezelf, hoe en op welke voor manier wil je je pad vervolgen?

Leer bewust en met aandacht de dingen doen

De ‘Mindfulness 8 weken training’ is een training van 8 weken lang, elke week 2,5 uur, plus een stiltedag ongeveer halverwege de training. Het is een training waarbij je gevraagd wordt elke dag te oefenen zodat je het maximale uit de training kunt halen. (Het is aan te raden met deze training te beginnen om een gedegen basis te leggen. Hierna kun je dan eventueel je beoefening onderhouden door op de woensdag avond van 20:15 – 21:15 naar het Mindfulness uur te komen, zie ‘Training – Mindfulness lessen)

Referenties 8 weekse Mindfulness training

‘Een hele zinvolle training over het verkrijgen en behouden van meer aandacht, zonder oordeel. Heel praktisch toepasbaar in het dagelijks leven, waardoor verschil duidelijk merkbaar is. Ik heb meer rust!’ – Suzanne –

‘Forien is een heel fijne, kundige trainer, ze is oprecht in iedere deelnemer geïnteresseerd en helpt ieder op een eigen, positieve manier.’ – Liz Gort –

Wanneer start de 8 weekse Mindfulness Training?

Woensdag ochtend 11, 18 en 25 september en 2, 9, 16, 23 en 30 oktober van 9:30 – 12:00. Inclusief stiltedag op zaterdag 19 oktober van 11:00 – 16:00.
Je kunt je nu aanmelden!

Waar is het?

Locatie: Yogastudio Down to Earth in Harmelen, Kerkweg 1. De studio is makkelijk te bereiken en je kunt er gratis parkeren. 

Investering:

Deelname aan de 8-weekse training mindfulness is een investering in jezelf. Het helpt je om meer overzicht te krijgen, te genieten van wat zich in het hier en nu aandient en helpt je om in balans te komen of te blijven.

  • Mindfulness 8 weken training € 495 in een groep van max. 10 deelnemers.
  • Mindfulness 8 weken training € 695 individueel traject, data in overleg.

Vergoeding door zorgverzekeraar
Als volledig opgeleide trainer erkend in de hoogste categorie van de branchevereniging VMBN worden de trainingen die ik geef ook geheel of gedeeltelijk vergoedt door steeds meer zorgverzekeraars. Voor 2019 bieden de volgende zorgverzekeraars de hoogste vergoedingen; IZA, IZZ, UMC, Unive en VGZ. Kijk voor een actueel overzicht op Zorgwijzer.nl

Tips voor andere mogelijkheden voor vergoeding

Vergoeding via de werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Vaak zijn werkgevers bereid om de training te vergoeden als investering in zelfbewuste, vitale medewerkers. Vraag ernaar bij jouw werkgever.

Via arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Hierbij is van belang om goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Wellicht kunt u een beroep doen op WMO-gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR-training voor mantelzorgers.

(Bron: www.vmbn.nl, 18/03/19)

Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Wil je graag meedoen maar gaat het niet vanwege je financiële situatie? Neem dan even contact met me op.

Referenties 8 weekse Mindfulness training

‘Deze training heeft me geleerd bewuster te handelen of juist niet te handelen. Hierdoor doe ik dingen minder gehaast. – Bart –

‘… Forien is helder, open en een prettige trainer’ – Wendy –

Meer rust, inzicht en bewustwording?

De reis van duizend mijl
moet met een enkele stap beginnen

– Lao Tse –

Door de mindfulness training van Forien lukt het mij om in stressvolle situaties op mijn werk anders te reageren. In plaats van reactief te zijn lukt het mij om eerst naar de situatie te kijken en neem ik de tijd om het te laten bezinken. Hierdoor ervaar ik minder stress en kan ik achteraf met meer overzicht reageren.

Harry de VriesManager in de zorg