• MINDFULNESS TRAINING VOOR BEDRIJVEN


    Contact

Mindfulness voor bedrijven

Deze tijd vraagt en eist meer en meer van mensen, dus ook van medewerkers in een organisatie. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel prikkels, uitdagingen en afleidingen. Om maar niet te spreken over de stroom van mailtjes waar geen einde aan lijkt te komen. Gun je je team meer overzicht, daadkracht en voldoening? Een heldere kijk op zaken om goed afgewogen keuzes te kunnen maken? Zodat ze weer bezig zijn met de betekenis van hun werk, dat waar het eigenlijk om draait? Lees dan hieronder verder.

In balans op het werk

Voor organisaties in de zorg, welzijn, ggz en onderwijs bied ik workshops, trainingen en inspiratiedagen aan op maat. Passend bij de fase waar het team of de organisatie op dat moment in zit.

Dagelijks goed kunnen schakelen tussen actief bezig zijn en daarnaast reflecteren op je bezigheden zodat je kwalitatief hoogwaardig werk kunt leveren is een kunst. En een vaardigheid die iedereen kan leren, mits je er wat aandacht en energie in steekt. Met de trainingen en inspiratiesessies die ik aanbied geef ik concrete handvatten die direct toepasbaar zijn in de hectiek van alledag. Hiermee kunnen medewerkers direct aan de slag en ervaren wat het ook alweer betekent om niet de hele dag door te rennen, maar om gewoon weer lekker aan het werk te zijn. Dit draagt bij aan een proactieve werkhouding en meer werkplezier!

Mindfulness helpt je los te komen van de waan van de dag en jezelf te observeren. Doordat je als het ware afstand creëert, kun je bewust kiezen hoe je reageert op gebeurtenissen en situaties: je reageert niet meer op de automatische piloot. Hierdoor ervaar je meer rust en controle, kun je effectiever werken en zit je simpelweg lekkerder in je vel.

Bovendien blijkt mindfulness een heel positieve invloed te hebben op angstige gedachten en negatieve gevoelens. Mensen die mindfulness toepassen, piekeren minder en maken zich minder zorgen. Je leert op te lossen wat er op te lossen is, en te accepteren wat niet te veranderen valt. Verder heeft men ontdekt dat ervaren beoefenaars van mindfulness gammahersengolven met een hoge amplitude hebben. Dit betekent dat ze een beter geheugen hebben en beter presteren op het gebied van leren en waarnemen. En eigenlijk is dat ook heel logisch, aangezien mindfulness je helpt om je concentratie te verbeteren.

Wetenschappelijk onderbouwd

Nu mindfulness steeds bekender wordt en door steeds meer mensen omarmd wordt, neemt ook de wetenschappelijke aandacht toe. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness. En wat blijkt? Mindfulness werkt! Zo werd in de Verenigde Staten een groep werknemers gevolgd die een mindfulnesstraining van acht weken volgde. Na die acht weken waren ze meetbaar gelukkiger, relaxter (een lagere hartslag, bloeddruk en ademfrequentie) en bovendien gezonder (een hogere weerstand). Mindfulness opnemen in een vitaliteitsprogramma voor medewerkers is dus zeer interessant als het gaat over preventief bezig zijn met ziekteverzuim.

Voor een aanbod op maat, neem vrijblijvend contact op en klik op de button hieronder. Ik denk graag met je mee hoe we jouw team of organisatie verder kunnen brengen!

Investering Mindfulness voor bedrijven

  • Vraag een offerte op maat aan

Meer rust, inzicht en bewustwording?

Om een schaduw te laten verdwijnen,
moet je er licht op werpen

– Shakti Gawain –

Door de mindfulness training van Forien lukt het mij om in stressvolle situaties op mijn werk anders te reageren. In plaats van reactief te zijn lukt het mij om eerst naar de situatie te kijken en neem ik de tijd om het te laten bezinken. Hierdoor ervaar ik minder stress en kan ik achteraf met meer overzicht reageren.

Harry de VriesManager in de zorg