• MINDFULNESS TRAINING VOOR BEDRIJVEN


    Contact

Mindfulness in organisaties

Gun je je team meer overzicht, daadkracht en voldoening? Een heldere kijk op zaken om goed afgewogen keuzes te kunnen maken? Zodat ze weer bezig zijn met de betekenis van hun werk, dat waar het eigenlijk om draait? Lees dan hieronder verder.

Deze tijd vraagt en eist meer en meer van mensen, dus ook van medewerkers in een organisatie. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel prikkels, uitdagingen en afleidingen. Om maar niet te spreken over de stroom van mailtjes waar geen einde aan lijkt te komen.

In balans op het werk

Dagelijks goed kunnen schakelen tussen actief bezig zijn en daarnaast reflecteren op je bezigheden is een kunst. En een vaardigheid die iedereen kan leren, mits je er wat aandacht en energie in steekt.

Mindfulness helpt je los te komen van de waan van de dag en jezelf te observeren. Doordat je als het ware afstand creëert, kun je bewust kiezen hoe je reageert op gebeurtenissen en situaties: je reageert niet meer op de automatische piloot. Hierdoor ervaar je meer rust en controle, kun je effectiever werken en zit je simpelweg lekkerder in je vel.

Bovendien blijkt mindfulness een positieve invloed te hebben op angstige gedachten en negatieve gevoelens. Mensen die mindfulness toepassen, piekeren minder, maken zich minder zorgen en kunnen zich beter concentreren. Ze hebben een beter geheugen  en presteren beter op het gebied van leren en waarnemen. Samengevat, met mindfulness leer je op te lossen wat er op te lossen is, en te accepteren wat niet te veranderen valt.

Wetenschappelijk onderbouwd

Mindfulness vind zijn weg op steeds meer terreinen, zowel profit (Google, Facebook) als non-profit organisaties (zorg & welzijn, onderwijs) onderkennen de positieve effecten van Mindfulness training. Ook de wetenschappelijke aandacht neemt toe, er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness en waar het allemaal ingezet kan worden. Mensen die een mindfulness training  hebben gevolgd voelen zich vitaler, zijn weerbaarder en lopen minder risico op (langdurig) verzuim. Het werkplezier verhoogt en mensen kunnen zich beter concentreren en ervaren meer focus. Mindfulness is op alle terreinen toepasbaar, zowel op het werk, privé als op de combinatie daarvan. Mensen ervaren meer zingeving en voldoening uit wat ze op een dag doen.Mindfulness opnemen in een vitaliteitsprogramma voor medewerkers is dus interessant als het gaat over preventief bezig zijn met ziekteverzuim.

Workshops en teamtrainingen

Voor organisaties in de zorg, welzijn, ggz en onderwijs bied ik workshops, trainingen en inspiratiedagen aan op maat. Passend bij de fase waar het team of de organisatie op dat moment in zit.

Met de trainingen en inspiratiesessies die ik aanbied geef ik concrete handvatten die direct toepasbaar zijn in de hectiek van alledag. Hiermee kunnen medewerkers direct aan de slag en ervaren wat het ook alweer betekent om niet de hele dag door te rennen, maar om gewoon weer lekker aan het werk te zijn. Dit draagt bij aan een proactieve werkhouding en meer werkplezier!

Voor een aanbod op maat, mail naar info@forien.nl of bel 06-46 433 009 voor een laagdrempelig, gratis en vrijblijvend gesprek. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken!

Investering

  • In overleg maken we een programma op maat met bijpassende investering.

Meer rust, inzicht en bewustwording?

Om een schaduw te laten verdwijnen,
moet je er licht op werpen

– Shakti Gawain –

Door de mindfulness training van Forien lukt het mij om in stressvolle situaties op mijn werk anders te reageren. In plaats van reactief te zijn lukt het mij om eerst naar de situatie te kijken en neem ik de tijd om het te laten bezinken. Hierdoor ervaar ik minder stress en kan ik achteraf met meer overzicht reageren.