Teamtraining Mindfulness

Kwaliteit van werken door gerichte aandacht

Aandacht voor jezelf en je team
Hoe ga je om met jezelf en met je collega’s? Laat je je vaak meeslepen door de waan van  de dag? Hoe zorg je goed voor jezelf zodat je ook goed voor anderen kunt zorgen? En hoe hou je de kwaliteit van je werk hoog ondanks werkdruk en bezuinigingen? Op deze en andere vragen komen antwoorden in de teamtraining Mindfulness.

Grip op jezelf en het werk
Meer inzicht in het eigen gedrag en meer overzicht op situaties, daar zorgt mindfulness voor. Een heldere kijk op zaken om goed afgewogen keuzes te kunnen maken, zodat we weer bezig zijn met de betekenis en de bedoeling van het werk, dat waar het eigenlijk om draait. De ervaring leert dat men na een training weerbaarder voor is stress en werkdruk en vitaler is.

Meer werkplezier en minder verzuim
Mindfulness helpt je los te komen van de waan van de dag en jezelf te observeren. Doordat je als het ware afstand creëert, kun je bewust kiezen hoe je reageert op gebeurtenissen en situaties: je reageert niet meer op de automatische piloot. Hierdoor ervaar je meer rust en controle, kun je effectiever werken en zit je simpelweg lekkerder in je vel.

Het programma:

Bewezen effectiviteit
De voordelen van werken met mindfulness.

Aandacht voor jezelf en je team
Inzicht in hoe je met jezelf en met situaties omgaat.

Wat is de bedoeling, is er ook een plan
Terug naar de basis, het waarom van je werk.

De kwaliteit van aandacht
Waar geef je aandacht aan en op welke manier?

Praktische borging
Hoe blijf je aandacht geven aan dat wat belangrijk is?

Mogelijkheden
Op maat, zowel in teamverband als individuele trajecten. Tot de mogelijkheden behoren onder andere volledige training van 8×2,5 uur in teamverband of 8x1uur individueel, of een workshop van 4 uur.

Locatie
Afhankelijk van de vraag zijn stoelen of yogamatjes en meditatiekussens handig. Een ruime en goed geventileerde ruimte is in ieder geval prettig. Voor groepen tot 10 personen kan eventueel voor matjes en kussens worden gezorgd.

Investering
Op maat, neem laagdrempelig, gratis en vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek! Mail naar info@forien.nl of bel 06-46 433 009.

Kies voor jezelf
start nu met mindfulness

  • Rust

  • Aandacht

  • Inzicht

Meer rust, inzicht en bewustwording?

Om een schaduw te laten verdwijnen,
moet je er licht op werpen

– Shakti Gawain –

Door de mindfulness training van Forien lukt het mij om in stressvolle situaties op mijn werk anders te reageren. In plaats van reactief te zijn lukt het mij om eerst naar de situatie te kijken en neem ik de tijd om het te laten bezinken. Hierdoor ervaar ik minder stress en kan ik achteraf met meer overzicht reageren.

Harry de VriesManager in de zorg